Sarlin vastaa LNG-laitosten kokonaissuunnittelusta ja toteutuksesta, myös automaatiosuunnittelu tulee meiltä. Huolehdimme viranomaistarkastuksista ja tarvittavista dokumenteista, kuten räjähdyssuojausasiakirjoista sekä käyttö- ja huolto-ohjeista.
Laitoksemme ovat turvallisia, CE-merkittyjä ja ne testataan ennen työmaalle toimittamista. LNG-kokonaispalveluumme kuuluu lisäksi etävalvonta ja kunnossapito ennakkohuolloista operointiin. Huoltoverkostomme kattaa koko maan.
LNG on koko yhteisön energiaa
Miksi panostamme näin paljon LNG-teknologiaan? Vastaus on selvä: LNG on monipuolinen energiaratkaisu, josta hyötyy koko teollisuusalue ja sen lähiympäristö. Perinteisesti jokaisella yrityksellä on teollisuusalueella oma öljysäiliönsä, mutta LNG-säiliö voi olla monen kuluttajan yhteinen. Kun infraa kehitetään kestävään suuntaan, riittää säiliöstä energiaa myös esimerkiksi paikallisverkkoihin. Ja samaa energiaa voidaan tankata niin alueella käyviin raskaan liikenteen ajoneuvoihin kuin henkilöautoihinkin.
Laajempaa LNG:n hyödyntämistä edustaa tänä vuonna valmistuva Kainuun Voiman ja Rohe Solutionsin yhteishanke, jossa asiakasterminaalissa on höyrystysaseman lisäksi valmius kaasuautojen ja raskaan liikenteen tankkaukseen.
LNG on yksi ympäristöystävällisimmistä energialähteistä. LNG vapauttaa palaessaan yli 20 prosenttia vähemmän hiilidioksidia kuin polttoöljy. Kaasu palaa puhtaasti, se on rikitöntä ja typpioksidipäästöt ovat vähäisiä. Biometaani eli CBG/LBG on hiilineutraali polttoaine. LNG ja LBG tarvitsevat vähemmän tilaa kuljetukseen kuin kaasumainen muoto. Nestemäisenä ne ovat vain kuudessadasosa kaasumaisen metaanin tilavuudesta. LNG:n/LBG:n käyttö raskaan liikenteen polttoaineena vähentää liikenteen päästöjä merkittävästi. Kaasu palaa puhtaasti, siitä ei tule nokea eikä muita vaarallisia pienhiukkasia. Siksi siis LNG.